Nová parkovací místa pro motorky a jízdní kola. V Plzni začíná finální rekonstrukce Purkyňovy

Purkyňova ulice v Plzni. Foto: Martin Pecuch / Plzen.euPurkyňova ulice v Plzni. Foto: Martin Pecuch / Plzen.eu

Oprava je rozdělena na dvě sezóny, přibude zeleň.

Společnost Silnice Nepomuk v pondělí zahájí finální rekonstrukci Purkyňovy ulice v Plzni. Se zimní přestávkou potrvá do příštího roku. Přinese více zeleně, nově i parkovací místa pro jízdní kola nebo motocykly. Stavbu za 25 milionů korun zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně.

O zahájení stavby informovalo město v tiskové zprávě. „V posledních dvou letech byla v této části Purkyňovy ulice nejprve obnovena vodárenská infrastruktura, poté i přeložen plynovod. Právě díky posunu vedení plynovodu budeme moci v nově upravovaném úseku vysázet alej sedmnácti nových stromů a přidat i keřová rabátka,“ uvedl náměstek primátora města Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar. Podle něj s úpravami parkování a novým osvětlením získá ulice mnohem přívětivější ráz, než měla dosud. Nově tu bude kromě dvaapadesáti parkovacích stání pro osobní automobily ještě pět stání pro motorky a dvanáct stání pro kola.

Stávající, přes deset metrů široká asfaltová vozovka se změní v komunikaci s obousměrnou šestimetrovou vozovkou se zvýšenými plochami křižovatek. Po obou stranách bude zřízen dva metry široký parkovací pruh pro motorová vozidla a jízdní kola. Při obnově veřejného osvětlení bude osazeno jedenáct nových svítidel na osmimetrových stožárech a počítá se i s doplněním výrazného nasvícení přechodu pro chodce v blízkosti Prokopovy ulice.

První etapa naplánovaná do letošní zimy se týká úseku od Škroupovy k Resslově ulici. Začne 19. srpna a skončí do zimy, druhá etapa od Resslovy k Prokopově ulici začne podle klimatických podmínek po zimní přestávce. Objízdná trasa při první etapě povede v jednom směru Petákovou, Jagellonskou a Resslovou ulicí, v opačném směru pak ulicí Prokopovou a U Trati. Úprava vyjde na 25 milionů korun.

Objízdná trasa při opravě Purkyňovy ulice. Foto: plzen.eu
Tagy Plzeň Purkyňova Silnice Nepomuk
Žádné komentáře