Oprava dopravního okruhu Pelhřimova skončila o týden dříve, silnice je již průjezdná

Oprava dopravního okruhu v Pelhřimově. Foto: Swietelsky stavebníOprava dopravního okruhu v Pelhřimově. Foto: Swietelsky stavební

Během opravy byla zavedena kyvadlová doprava.

S týdenním předstihem dokončila společnost Swietelsky stavební opravu takzvaného dopravního okruhu Pelhřimova. Šlo o dílčí úpravy silnic I/19 a I/34. Omezení trvala necelé dva měsíce.

O dokončení prací informovalo Ředitelství silnic a dálnic v tiskové zprávě. Konkrétním místem oprav byla lokalita v blízkosti Radětínského rybníka na severním okraji města.

Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem každý den až 13 500 vozidel, z toho přibližně 3 000 tvoří nákladní a kamionová doprava.

Celou akci si vyžádal aktuální stav vozovky, která podle provedené diagnostiky vykazovala řadu vad. Mezi jinými šlo o ulámané krajnice, či hloubkovou korozi vozovky. Oprava na silnici I/19 se týkala rovněž objektů dešťové kanalizace.

Práce byly rozloženy do jednotlivých etap a prováděny byly po částech úseku a po polovinách vozovky. Doprava byla omezena jen částečně, vedena byla kyvadlově vždy po té polovině vozovky, na které se v tu chvíli nepracovalo. Oprava vyšla na 24,78 milionu korun.

Oprava dopravního okruhu v Pelhřimově. Foto: Swietelsky stavebníOprava dopravního okruhu v Pelhřimově. Foto: Swietelsky stavebníOprava dopravního okruhu v Pelhřimově. Foto: Swietelsky stavební
Tagy I/19 I/34 Pelhřimov Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Swietelsky stavební
Žádné komentáře