Pohotovost na pražském letišti, v letadle Ryanairu objevili tikající zavazadlo

Boeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 Ryanairu v Praze. Foto: Letiště Praha

Letiště dočasně zastavilo odbavování pasažérů na centrální bezpečnostní kontrole v Terminálu 2.

Na pražském letišti měli dnes vyhlášenou pohotovost. Důvodem byl nález podezřelého zavazadla. Deníku Zdopravy.cz to řekla šéfka komunikace Letiště Praha Eva Krejčí. Odbavování cestujících na centrální bezpečnostní kontrole v Terminálu 2 bylo na čas zastaveno.

Zavazadlo nalezli v letadle společnosti Ryanair, které se chystalo k odletu na lince FR1375 do Londýna na letiště Stansted. Podle webu Flightradar24 u něj zasahovali policisté i hasiči.

Policejní mluvčí Ondřej Moravčík nález podezřelého zavazadla potvrdil. Na místě nálezu podle něj zasahovali pyrotechnici.

„Na Letišti Václav Havla aktuálně zasahujeme v letadle, které má namířeno do Londýna. Dle prvotních informací se zde nachází podezřelé zavazadlo a následovat bude pyrotechnická prohlídka, které předcházela evakuace letadla a širšího okolí. Návštěvníky letiště, kterých se opatření dotýká, žádáme o trpělivost, nicméně v současnosti nepředpokládáme výraznější omezení provozu,“ napsala krátce po nálezu zavazadla Policie ČR na platformě X.

Jak deníku Zdopravy.cz dodalo několik na sobě nezávislých zdrojů, jejichž jméno redakce zná, mělo jít o nález tikajícího zavazadla v nákladovém prostoru letounu Boeing 737-800 s registrací SP-RKS. Letiště kvůli tomu svolalo krizový štáb.

Opatření ukončili policisté po osmé hodině večer. Výbušný systém ani jiný nebezpečný předmět nalezen nebyl.

Tagy letiště praha prg
29 komentářů