Na D10 u Mladé Boleslavi začíná nové omezení, potrvá do října

D10 u Bezděčína. Foto: Google Street ViewD10 u Bezděčína. Foto: Google Street View

Během opravy bude provoz v režimu 2+2 se sníženou rychlostí.

Řidiče a cestující po D10 čeká od pátku nové omezení na dálnici D10 na Mladoboleslavsku. K přestavbě křižovatky Kosmonosy se od tohoto týdne přidá ještě oprava dálnice mezi Bezděčínem a Pískovou Lhotou. Půjde o opravu jízdního pásu ve směru na Prahu. Oprava se týká 3,75 kilometru.

„Po celou dobu bude provoz na dálnici D10 omezen jen částečně a veden v režimu 2/2 zúženými jízdními pruhy. Rychlost v místě prací bude snížena na 80 km/h maximálně,“ popsal Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD. Od 25. 8. do 17. 9. bude uzavřen exit 41 směr Praha, od 18. 9. do 24. 9. pak exit 39 směr Praha. Tedy vždy jeden z těchto blízkých exitů bude otevřen.

Oprava D10 u Bezděčína. Foto: ŘSD

Každý den tímto místem projede cca 40 tisíc vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně 20 %. Součástí stavební akce je i oprava vybraných částí na mostních objektech a protihlukových stěnách, dále budou opraveny odvodňovací prvky a příslušenství komunikace.

V celém úseku se počítá s výměnou konstrukčních vrstev vozovky v tloušťce 120 mm při zachování stávající nivelety. Jedná se o frézování obrusní vrstvy. Práce se dotknou i protihlukových stěn na trase, na kterých budou vyměněny poškozené panely. Kromě toho dojde také k výměně krajních ocelových svodidel v celém rozsahu stavby za typ s vyšší zádržností. Středová ocelová oboustranná svodidla budou vyměněna za nová pouze ve 20 % délky řešeného úseku dle aktuálního stavu a potřeby.

Zakázku získala společnost M-Silnice za 47,29 milionu korun. Hotovo má být do konce října.

Tagy D10 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
12 komentářů