AURES Holdings hlásí další prodejní rekord, atakovala hranici 10 tisíc aut

AAA Auto v Praze. Foto: Aures HoldingsAAA Auto v Praze. Foto: Aures Holdings

Počet dovozených ojetin v červenci stoupl o 7 %.

Společnost AURES Holdings, která provozuje sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna, oznámila za červenec rekordní čísla.

Největší obchodník s ojetými a zánovními vozy ve střední Evropě prodal v červenci 9 928 vozů, což je nejvíce za měsíc v 32leté historii společnosti a meziročně více o 12 %. Celkově si už za letošních sedm měsíců zákazníci ze sítě autocenter AAA AUTO a Mototechna odvezli už 64 000 aut, což je o 10 % více než za stejné období roku 2023.

Firma to oznámila v tiskové zprávě. Zvýšil se také objem prodaných elektromobilů, který už překonal loňské celoroční výsledky. „Díky stále rostoucím měsíčním výsledkům je společnost na dobré cestě k celoročnímu prodejnímu rekordu vysoko nad hranicí 100 tisíc vozů,“ uvedla firma v prohlášení.

Objem dovozených aut do Česka v červenci stoupl podle dat Svazu dovozců automobilů meziročně o 7 % na 12 548 vozidel.

Za rekordním prodejním výsledkem společnost vidí jak přetrvávající vysokou poptávku, tak i pozitivní vliv postupného nasazování technologií na bázi AI na výkupu a v marketingu.

„Díky naší robustní výkupní infrastruktuře, která ke zdrojování vozů stále ve větší míře využívá strojové učení a AI, jsme schopni uspokojovat kontinuálně rostoucí poptávku a tomu odpovídají i rekordní prodeje v červenci, kde jsme se těsně přiblížili desetitisícové hranici. Naši celkovou nabídku jsme navýšili už na 15 000 aut a do budoucna spolu se zvyšováním kapacit naší pobočkové sítě dále poroste,“ uvedla Karolína Topolová, společná generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings

Pokud jde o nejprodávanější vozy, v České republice i v červenci nadále vede značka Škoda, následovaná Volkswagenem, Hyundaiem a Fordem.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel
Žádné komentáře