Letiště přemýšlí o strategickém partnerovi pro handling

Pracovníci Czech Airlines Handling při práci na ploše letiště. Foto: Letiště PrahaPracovníci Czech Airlines Handling při práci na ploše letiště. Foto: Letiště Praha

O zahájení procesu vstupu investora bude jednat v září dozorčí rada.

Letiště Praha zvažuje, že podíl ve společnosti Czech Airlines Handling nabídne novému strategickému investorovi. V Událostech o tom včera informovala Česká televize, deníku Zdopravy.cz plán potvrdila ředitelka komunikace Letiště Praha Eva Krejčí.

„Zatím je to pouze záměr, který bude detailněji projednáván na dozorčí radě Letiště Praha 13. září,“ řekla Krejčí. Další detaily a důvody celé transakce zatím letiště nezveřejnilo.

K oznámení o možném vstupu investora došlo jen zhruba měsíc poté, co handlingová firma čelila velké kritice za nezvládnutí odbavování zavazadel. Firma loni prodělala 17 milionů korun.

„Kufrový“ problém má na letišti jen státní firma. Konkurence řeší personální pomoc

Handlingová společnost se pod Letiště Praha dostala v roce 2018, kdy došlo ke zrušení Českého aeroholdingu. Ten firmu koupil v roce 2011 v rámci záchrany Českých aerolinií. Podobnou cestou probíhal i vstup do Czech Airlines Technics, kde již Letiště Praha nabídlo možnost vstupu investora. K výběru zatím nedošlo.

Nový šéf Czech Airlines Handling uvedl, že firma má již dostatek personálu a problém se zpožďováním odbavení letadel a zavazadel skončil. Společnost podle něj už od krize se zavazadly na začátku července ustála několik podobných náročných provozních situací. „To je důkaz toho, že ta opatření jsou účinná a že pracovníci jsou v dostatečném počtu,“ řekl ČTK.

Tagy CSAH Czech Airlines Handling letiště praha
21 komentářů