Sparta otevřela jako první český klub fanshop na ruzyňském letišti

Fanshop Sparty na ruzyňském letišti. Pramen: Sparta PrahaFanshop Sparty na ruzyňském letišti. Pramen: Sparta Praha

Na mezinárodních letištích je umístění fanshopů fotbalových klubů populárním trendem.

Letiště Václava Havla dnes rozšířilo svou maloobchodní nabídku o fanshop fotbalové Sparty, která se tak stala prvním tuzemským sportovním klubem, který se za příznivci vydal na ruzyňské letiště. Sparta to označila za „významný krok v rozvoji klubového merchandisingu“.

„Na mezinárodních letištích je umístění fanshopů úspěšných fotbalových klubů již velmi častým a populárním trendem. Uvítali jsme proto otevření prvního fanshopu i u nás. Věříme, že tato unikátně řešená prodejna se setká s úspěchem,“ uvedl člen představenstva letiště Jakub Puchalský.

Fanshop o rozloze 274 m² je umístěn v Terminálu 2, v prstu D. Možnost jej navštívit tak mají pouze cestující, kteří už prošli bezpečnostní prohlídkou. Obchod nabízí přes dvě stovky produktů včetně dresů, šál a kšiltovek. Zájemci si zde mohou nechat potisknout zakoupený dres jménem a číslem.

„Otevření fanshopu na letišti Václava Havla Praha je dalším krokem v našem úsilí přiblížit Spartu širší veřejnosti včetně zahraničních trhů,“ doplnil marketingový ředitel AC Sparta Kamil Veselý. Sparta podle něj loni prodala rekordních více než 23 tisíc dresů. V poslední době se ale zaměřuje také na lifestylové kolekce pro každodenní nošení.

Tagy letiště praha Sparta Praha
7 komentářů