První A321neo v barvách KLM. S cestujícími poprvé poletí v září

První A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLM

A321neo postupně nahradí ve flotile stárnoucí Boeingy 737 NG.

Letecká společnost KLM Royal Dutch Airlines představila první hotový Airbus A321neo. V příštích letech tímto typem nahradí ve své flotile na lety po Evropě stárnoucí Boeingy 737 NG.

První letadlo má za sebou zkušební let ze závodu Airbusu v Hamburku, v příštích týdnech má dojít k převzetí a zařazení do flotily.

Letadlo bude mít registraci PH-AXA, je součástí velké objednávky A321 od skupiny Air France – KLM. Nizozemský dopravce má převzít celkem třicet letadel, další letadla míří do flotily Transavie a Air France.

Dopravce již dříve oznámil, že prvním letem s novým typem má být linka z Amsterdamu do Kodaně 16. září. Pro aerolinky jde o velkou změnu, na krátké a středně dlouhé tratě dosud letadla od Airbusu nevyužívaly. Airbusy mají pouze v dálkovém provedení. Kromě Kodaně se objeví na linkách do Berlína a Stockholmu, další města budou postupně následovat.

Nový letoun přináší i mírně odlišné barevné schéma nátěru. I když bude nadále převažovat typická modrá, oproti současné verzi bude nově i přední část letadla kompletně modrá, dosud je z poloviny bílá.

KLM v letadle slibuje větší komfort díky širším sedačkám nebo většímu prostoru na zavazadla. Každá sedačka bude vybavena držákem tabletu a USB zásuvkou.

První A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLMPrvní A321neo pro KLM. Foto: KLM
Tagy A321neo Airbus Airbus A321neo KLM
2 komentáře