Liberec opraví rozpadající se trať pod Ještěd, tři dny pojedou tramvaje jen do Jablonce

Tramvaj v Ještědské ulici v úseku s omezením rychlost na 10 km/h. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.czTramvaj v Ještědské ulici v úseku s omezením rychlost na 10 km/h. Foto: Jan Sůra / Zdopravy.cz

Po více než měsíci začnou tramvaje jezdit znovu do Lidových sadů.

V Liberci v pátek začne další vlna výluk tramvajových tratí. Kvůli velmi špatnému stavu trati a její nutné opravě nepojedou až do konce srpna tramvaje z centra města do Horního Hanychova. Naopak od pondělí se znovu po více než měsíční výluce rozjedou tramvaje mezi centrem a konečnou v Lidových sadech.

Další výluku oznámil Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou (DPMLJ) na svých stránkách. Od pátku až do neděle tak dojde k souběhu dvou výluk. Jedinými linkami v provozu budou čísla 5 a 11 z Liberce do Vratislavic a Jablonce, které ale budou ještě do neděle zkráceny jen z terminálu MHD Fügnerova.

Důvodem opravy úseku pod Ještěd je špatný stav trati, která prošla na konci devadesátých let kompletní přestavbou. Stav trati se zhoršil natolik, že například v úseku mezi zastávkami Kubelíkova a Dolní Hanychov mohou tramvaje jezdit po části trati jen rychlostí 10 km/h. Na Hanychovské ulici pak dojde k výměně betonových panelů, v Dolním Hanychově u otočky vymění výhybku.

Tramvajová trať pod Ještěd je ve špatném stavu, v jednom úseku mohou tramvaje jet pouze 10 km/h

Tramvajová doprava bude nahrazena autobusy s označením X2 a X3, linky pojedou podle výlukového jízdního řádu. První tři dny pojedou z terminálu MHD, od pondělí pak ze zastávky Rybníček v Tatranské ulici.

Mapa NAD při výluce v Liberci. Foto: DPMLJ

 

Tagy Dopravní podnik měst Liberce a Jablonce nad Nisou DPMLJ
1 komentář