ŘSD bude opravovat dálnici D6 u Kamenných Žehrovic, práce vyjdou na 100 milionů

Oprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava dálnice, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Po dobu trvání prací bude dálniční pás ve směru na Prahu uzavřen.

Řidiči využívající dálnici D6 na Kladensku musejí od čtvrtka počítat s dopravním omezením kvůli opravě 5,5 kilometru dlouhého úseku mezi Kamennými Žehrovicemi a Družcem. Opravovat se bude jízdní pás směrem na Prahu, hotovo má být do konce září. Práce pro Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) provede společnost Silnice Group za 97,23 milionu korun bez DPH.

Oprava zahrne zejména rekonstrukci vozovkového souvrství, obnovu nezpevněných krajnic a odvodnění a výměnu svodidel. Součástí zakázky je rovněž oprava mostu, který přes dálnici převádí silnici III. třídy u obce Tuchlovice.

„Návrh opravy vozovky vychází ze závěrů diagnostického průzkumu. Při frézování musí být dbáno na skutečnost, že se v asfaltovém souvrství může nacházet geotextilie, která v případě nálezu musí být odstraněna, aby nedocházelo k další separaci vrstev,“ uvedl mluvčí ŘSD Jiří Veselý.

Po dobu trvání prací bude dálniční pás ve směru na Prahu uzavřen, veškerý provoz bude veden po polovině dálnice v režimu 1+1 sníženou rychlostí 80 km/h. Úsekem denně projede na 20 000 vozidel, z toho přibližně čtvrtinu tvoří nákladní doprava.

Tagy D6 ŘSD
2 komentáře