Na okraji Liberce skončila dlouhá oprava silnic, přibyly i chodníky

Opravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký kraj

Stavba je reakcí na velký nárůstu obyvatel v Šimonovicích.

Liberecký kraj společně s obcí Šimonovice dokončil rozsáhlou rekonstrukci silnic a chodníků. Skončila tak omezení, která trvala od loňského října.

Zakázku na rekonstrukci v hodnotě přes 18 milionů korun získala společnost Eurovia CZ. Obci se podařilo získat dotaci na stavbu ve výši 85 % ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Práce byly rozděleny na dvě etapy. V první, která proběhla již loni, došlo k vyřešení problematického úseku v centru obce. „V místě před ostrou nepřehlednou zatáčkou byla šířka vozovky 4,25 metru a těsně za hranou asfaltové krajnice navazoval prudký sráz náspu. Nyní jsme již dokončili druhou etapu rekonstrukce, ke které přibyly i chodníky,“ uvedl statutární náměstek hejtmana pro resort dopravy Jan Sviták.

Podle starostky Šimonovic Leony Vránové obec zároveň se stavbou chodníku vybudovala i nové veřejné osvětlení s LED svítidly, záliv autobusu a čekárnu, a rovněž zajistila přípravu pro pokládku optického kabelu.

„Obyvatelé Šimonovic se již nemohli dočkat znovuotevření ulice Minkovická, této hlavní krajské silnice ve směru Liberec – Proseč pod Ještědem – Český Dub. A zastupitelé obce zase úspěšného dokončení jednoho z prioritních projektů v obci, ve které za posledních 15 let došlo k enormnímu nárůstu počtu obyvatel na dnešních 1 534 obyvatel a s tím související i značný nárůst dopravy,“ uzavřela starostka Vránová.

Opravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená silnice v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená zastávka MHD v Šimonovicích. Foto: Liberecký krajOpravená zastávka MHD v Šimonovicích. Foto: Liberecký kraj
Tagy Liberecký kraj Šimonovice
Žádné komentáře