Budimex neuspěl s námitkami proti svému vyloučení ze soutěže na dostavbu D11

Vizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSDVizualizace budoucí dálnice D11 Trutnov - státní hranice, most v Lamperticích. Foto: ŘSD

Rozhodnutí není pravomocné, Budimex může podat rozklad.

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) zamítl návrh polské společnosti Budimex proti jejímu vyloučení ze soutěže na stavbu dálnice D11 z Trutnova na státní hranici s Polskem. Rozhodnutí není pravomocné, firma může podat rozklad.

O rozhodnutí informoval na síti X generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Radek Mátl. Stanovisko společnosti Budimex zjišťujeme.

Jde o další ze série právních kroků kolem jedné z největších dálničních zakázek v Česku. Spory o vítěze se táhnou již déle než půl roku. Budimex nabídl v tendru nižší cenu než druhé sdružení vedené společností MI Roads. To ale vítězství zpochybnilo kvůli údajně nedostatečným referencím. ŘSD nejprve námitky MI Roads odmítlo, později ale zrušil výběr Budimexu antimonopolní úřad a ŘSD poté Budimex vyloučilo. Spor se týká na dokládání referencí na tunely.

Stavba D11 měla původně začít již loni v prosinci. ŘSD nyní odhaduje, že kvůli sporům začne až v září.

ŘSD v červnu vyhlásilo vítězem sdružení MI Roads, Doprastav, Metrostav TBR, Subterra a Duna Aszfalt. To nabídlo cenu 11,71 miliardy korun, tedy o 358 milionů korun více než Budimex.

Tagy Budimex D11 D11 Trutnov - státní hranice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Úřad pro ochranu hospodářské soutěže
19 komentářů