V Nepálu se zřítil Bombardier CRJ200, osmnáct lidí zahynulo

Letoun společnosti Saurya Airlines. Zdroj: wikipedia.org - Anurup Pathak. https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:SUM9733_.jpg#mw-jump-to-licenseLetoun společnosti Saurya Airlines. Zdroj: wikipedia.org - Anurup Pathak. https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:SUM9733_.jpg#mw-jump-to-license

Přežít měl jen kapitán letadla.

Krátce po startu z nepálského hlavního města Káthmándú havaroval letoun Bombardier CRJ-200ER s 19 lidmi na palubě. Neštěstí si vyžádalo nejméně 18 mrtvých. Informovaly o tom přední zpravodajské agentury, například Reuters.

Podle mluvčího letiště Tribhuvan v Káthmandú nehodu přežil jen kapitán letadla, se zraněním očí by měl být v nemocnici. Letiště je dočasně uzavřeno.

Havarovaný stroj s registrací 9N-AME patřil letecké společnosti Saurya Airlines, do Pokhary převážel techniky k opravení dalšího letounu. Záběry místních televizí ukazují, že letadlo se před zřícením krátce po startu naklonilo.

Flotila nepálských Saurya Airlines se před neštěstím skládala ze dvou Bombardierů CRJ-200. Dopravce se zaměřuje na vnitrostátní lety.

Tagy bombardier Bombardier CRJ nehody Nepál Saurya Airlines
6 komentářů