V Ostravě se srazily tramvaje, obě soupravy vykolejily

Srážka tramvají v Ostravě. Foto: HZS MSKSrážka tramvají v Ostravě. Foto: HZS MSK

Tramvajovou dopravu v Ostravě dnes výrazně zkomplikovala také srážka s chodcem v Porubě.

Na zastávce Dolní Vítkovice v Ostravě došlo dnes dopoledne ke střetu dvou tramvají. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí Dopravního podniku Ostrava (DPO) Tereza Šnoblová s tím, že celá událost se nyní vyšetřuje.

Dopravce eviduje jednu lehce zraněnou osobu, ohlásila se zpětně po události.

„V důsledku nehody tramvají u zast. Dolní Vítkovice je dočasně zastavena tramvajová doprava v úseku Karolina – Mírové náměstí/Kolonie Jeremenko. Využijte náhradní autobusovou dopravu z Mírového náměstí k Elektře a zpět. Tramvaje v centru města jsou odkloněny na Hranečník. Tramvaje jedoucí do centra města z Jihu jsou odkloněny na Nádraží Vítkovice, resp. dále na Mírové a Mariánské náměstí. Tramvaje z Poruby jsou odkloněny na Jih, resp. linka 9 okruhem přes Mírové a Mariánské náměstí zpět do Poruby,“ uváděl po nehodě DPO.

Podle mluvčí Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje (HZS MSK) Kamily Langerové do sebe tramvaje narazily zezadu. U obou souprav došlo k vykolejení. Na místě zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Ostrava-Zábřeh, k vyproštění jedné ze souprav byl povolán i automobilový jeřáb.

Z fotografií publikovaných svědky události na sociálních sítích vyplývá, že havarované tramvaje jsou Škoda 39T ForCity Smart a VarioLFR.E.

Srážka tramvají v Ostravě.
Foto: HZS MSKSrážka tramvají v Ostravě. Foto: HZS MSKSrážka tramvají v Ostravě.
Zdroj: Kde stojí švestky - Ostrava a okolí

Tramvajovou dopravu v Ostravě dnes výrazně zkomplikovala také srážka s chodcem v Porubě na zastávce Telekomunikační škola.

„Z důvodu další tramvajové dopravní nehody na zastávce Telekomunikační škola v Porubě jsou všechny tramvajové spoje odkloněny ze zastávky Třebovická na smyčku Martinov. Tramvaje jedoucí ze zastávky Poruba Vřesinská jezdí v úseku Poruba,vozovna – Poruba,Vřesinská. NAD je zavedena v úseku Poruba,vozovna – Třebovická a zpět,“ dodal po střetu DPO.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO nehoda tramvaje
14 komentářů