ŘSD vybralo firmy pro opravy obchvatu Jihlavy, práce začnou během srpna

Obchvat Jihlavy. Zdroj: Google Street ViewObchvat Jihlavy. Zdroj: Google Street View

Silničáři opraví 4,7 kilometru dlouhý úsek ve směru na Znojmo a Havlíčkův Brod.

Obchvat Jihlavy čeká rekonstrukce. Celkem 4,7 kilometru dlouhý úsek silnice I/38, hlavního tahu na Znojmo a Havlíčkův Brod, opraví za 152 milionů korun sdružení společností Colas CZ a Eurovia CZ. Zvítězilo ve veřejné soutěži.

Práce budou provedeny v souladu s diagnostikou vozovky, která prokázala četné vady. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) předpokládá zahájení oprav během srpna, uvedení úseku do provozu pak za 115 kalendářních dní. Informovalo o tom v tiskové zprávě.

„Předmětem je rekonstrukce silnice I/38 v úseku od severozápadní části města Jihlava, mimoúrovňové křižovatky silnice I/38 s ulicí Jiráskova, až takřka po okružní křižovatku u zahrádkářské osady Ráj včetně přidružených větví mimoúrovňového křížení a povrchu v Jihlavském tunelu. Začátek úseku je v km 166 liniového staničení a konec je v km 170,“ uvedl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Rekonstruovat se budou podle Veselého rovněž navazující větve mimoúrovňového křížení a vymění se mostní závěry i ložiska na dvou mostech. Projekt zahrnuje také výměnu protihlukové stěny a svodidel.

„V průběhu celé opravy plánujeme omezit provoz pouze částečně s tím, že veden bude vždy volným jízdním pásem, na kterém se nebude pracovat. Toto bude ovšem teprve věcí jednání uzavírkové komise,“ uzavřel Veselý.

Situace opravy obchvatu Jihlavy. Zdroj: ŘSD

Situace opravy obchvatu Jihlavy.
Zdroj: ŘSD

Tagy colas Colas CZ eurovia Eurovia CZ I/38 Jihlava obchvat Jihlavy Ředitelství silnic a dálnic ŘSD silnice I/38
2 komentáře