Tesla bude mít v Česku druhou plnohodnotnou pobočku, chystá se v Brně

V Brně otevře druhá česká plnohodnotná pobočka Tesly. Zdroj: Nová ZbrojovkaV Brně otevře druhá česká plnohodnotná pobočka Tesly. Zdroj: Nová Zbrojovka

Brněnská pobočka Tesly bude větší než ta pražská.

V areálu brněnské Nové Zbrojovky v Židenicích se připravuje druhá česká plnohodnotná pobočka Tesly. Ve srovnání s tou pražskou bude větší, na prostoru 2 000 m² nabídne showroom, servisní centrum s kapacitou 14 míst a zázemí pro klienty i zaměstnance.

„Jde o první custom made budovu v České republice realizovanou přesně dle stavebních standardů Tesly. Stavbu jsme realizovali na klíč a interiérové a technologické vybavení bude již v režii klienta,“ uvedl v tiskové zprávě šéf Developmentu Nové Zbrojovky Miroslav Pekník.

Aktuálně probíhá v objektu zkušební provoz, vybavuje se a zprovozňují technologie tak, aby bylo hotovo v polovině září.

Tesla nyní funguje v Brně v tzv. Pop up store. Jde o malý kiosek nabízející informační služby a rezervaci zkušebních jízd. Podobné místo bylo před pár měsíci otevřeno také v Ostravě. Jediný český servis nabízí Tesla aktuálně v Průhonicích u Prahy, je však velmi vytížený.

Minulý měsíc byl pro výrobce elektromobilů na českém trhu zatím nejúspěšnější v historii. Tahounem růstu byla právě Tesla. Za červen registrovala necelou tisícovku nových vozidel, v porovnání s jinými výrobci výrazně dominovala. Na tuzemském trhu s osobními auty se navíc stala šestou nejprodávanější značkou, předstihla i Dacii. Tesla těží především ze zájmu o Model 3.

Prodeje elektromobilů jsou v Česku na maximu, Tesla je šestou nejprodávanější značkou na tuzemském trhu

Tagy brno elektromobily tesla
4 komentáře