Drayton Aerospace plánuje zřídit v Praze evropskou centrálu

Údržba letadel. Ilustrační foto: Drayton AerospaceÚdržba letadel. Ilustrační foto: Drayton Aerospace

Drayton Aerospace se účastní veřejné soutěže na strategického partnera společnosti Czech Airlines Technics

Společnost Drayton Aerospace si po důkladném vyhodnocení několika evropských destinací vybrala Prahu jako svoji preferovanou evropskou centrálu. Kanadská společnost Drayton Aerospace v současné době působí v šesti zemích a je připravená zahájit v Česku své první evropské aktivity.

Drayton Aerospace poskytuje komplexní služby v oblasti údržby letadel a v posledních letech patří mezi nejrychleji rostoucí společnosti v oboru. Firma působí v USA, Brazílii, Spojených arabských emirátech, Singapuru a na několika místech v Asii a dokáže se postarat o trupy letadel, motory, podvozky a řadu dalších komponentů.

Drayton Aerospace zažívá impozantní růst díky svému zaměření na rozvíjející se trhy. Po nedávné akvizici brazilských aktivit společnosti Tap Portugal se stala jedním z největších poskytovatelů údržby letadel v Jižní Americe. Firma plánuje rozšiřování své působnosti také o údržbářské provozy na Blízkém východě a v Africe. V současné době patří Drayton Aerospace mezi sedm nezávislých společností v oblasti údržby, oprav a generálních oprav, které působí celosvětově a jsou schopné pokrýt všechny části letadla. I nadále se soustředí na růst prostřednictvím partnerství a akvizic, které umožňují synergie a sdílení osvědčených postupů, což podporuje organický růst podnikání.

Aktuálně se Drayton Aerospace účastní veřejné soutěže na strategického partnera společnosti Czech Airlines Technics, dceřiné společnosti Letiště Praha. „Jako nadnárodní společnost působící v leteckém průmyslu jsme nesmírně nadšeni, že můžeme expandovat na evropský trh, a věříme, že Česká republika je ideálním domovem pro naši evropskou centrálu. Jsme přesvědčeni, že dokážeme nabídnout komplementární služby a know-how, které doplní již existující byznys, a že se jako strategičtí partneři zaměříme na růst a ziskovost v celém regionu, což se o našich současných konkurentech v tendru říci nedá,“ prohlásil Hussein Lookmanjee, generální ředitel Drayton Aerospace.

Výběrové řízení na strategického partnera Czech Airline Technics bylo zahájeno v loňském roce a očekává se, že bude uzavřeno během léta roku letošního. V roce 2023 opravárenská divize pražského letiště vykázala zisk poprvé za poslední čtyři roky.

Díky svým rozsáhlým a všestranným kapacitám se Drayton Aerospace může soustředit na další růst v různých oblastech svého podnikání namísto úzké specializace.

Tagy Drayton Aerospace
Žádné komentáře