Letiště hasí krizi s odbavením zavazadel, přesouvá lidi z kanceláří ke kufrům. Slibuje dovoz zdarma

Stanoviště pro samoobslužné odbavení zavazadel. Pramen: Letiště PrahaStanoviště pro samoobslužné odbavení zavazadel. Pramen: Letiště Praha

Letiště Praha a jeho dceřiná firma Czech Airlines Handling (CSAH) se dnes omluvilo za problémy, které cestujícím způsobuje nedostatek personálu

Letiště Praha a jeho dceřiná firma Czech Airlines Handling (CSAH) se dnes omluvilo za problémy, které cestujícím způsobuje nedostatek personálu na odbavení zavazadel. Kvůli tomu lidé čekají hodiny na jejich výdej, případně jim do cílové destinace nepřiletí.

Nastalou situaci řešíme, odesíláme zavazadla do konkrétní destinace nejbližším možným letem, aby cestující měli svá zavazadla co nejrychleji u sebe,“ řekla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. Podle ní jsou nyní přednostně odbavována zavazadla pro odlety. „V následujících dnech doporučujeme cestujícím, aby měli u sebe na palubě letadla nejnutnější léky a hygienické potřeby,“ dodala Divíšková.

Upřednostnění odbavení zavazadel pro odlety může naopak prodloužit čekání na kufry po příletu. „Pokud tedy cestující nechtějí čekat na svá zavazadla, doporučujeme jim, aby vyplnili formulář na reklamační přepážce, případně na webu letecké společnosti, na který je odkáže QR kód v celním prostoru a zavazadlo jim handlingová společnost doveze domů zdarma,“ dodala Divíšková.

Letiště již posílilo personál handlingu o další brigádníky a zaměstnance personálních agentur. „V třídírně a na reklamacích nyní pomáhají letištní administrativní pracovníci,“ podotkla Divíšková.

Za současnou situací vidí letiště kombinaci více vlivů: přetíženost provozu, zpoždění a také nárazový nedostatek lidí v handligové společnosti v provozních špičkách. „To je způsobené tím, že reálný provoz je vyšší, než jaká byla predikce,“ dodala Divíšková.

Od 15:00 také dočasně aktivuje Letiště Praha speciální linku 220 11 1444 určenou pro cestující, kteří nemají v destinaci své zavazadlo.

Na pražském letišti se kvůli hustému provozu může zpožďovat výdej zavazadel

Tagy CSAH Czech Airlines Handling letiště praha výdej zavazadel
47 komentářů