TSK bude opravovat podchod pod ulicí K Barrandovu, omezí provoz

Podchod pod ulicí K Barrandovu. Pramen: Městská část Praha-SlivenecPodchod pod ulicí K Barrandovu. Pramen: Městská část Praha-Slivenec

Nedaleko odsud zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tento týden velkou opravu a vylepšení Pražského okruhu.

Pražská Technická správa komunikací (TSK) zahájí v pondělí po několika dnech přípravných prací opravu podchodu pod ulicí K Barrandovu na rozhraní Prahy 5 a Slivence. Práce omezí provoz na frekventované ulici, která slouží jako přivaděč k Pražskému okruhu.

„Po dobu hlavních oprav, od pondělí 8. července, bude doprava v obou směrech vedena vždy jen jedním jízdním pruhem,“ uvedla TSK. Omezení potrvají až do poloviny září.

V podchodu proběhne sanace vnitřních povrchů a výměna izolace celého tubusu, což má prodloužit životnost konstrukce. Nová drenáž má zabránit zatékání vody do podchodu.

Nedaleko odsud zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) tento týden velkou opravu a vylepšení Pražského okruhu mezi Lochkovským tunelem a sjezdem na 16. kilometru do ulice K Barrandovu.

Místo prací na obnově podchodu pod ulicí K Barrandovu. Pramen: TSK Praha

Místo prací na obnově podchodu pod ulicí K Barrandovu. Pramen: TSK Praha

Stavba bude rozdělena na jednotlivé etapy:

1. 7. – 7. 7. 2024 – rozšíření levých jízdních pruhů do středového dělícího pásu, oba jízdní pruhy budou zúženy a převedeny co nejvíce k pravému okraji komunikace.
8. 7. – 18. 8. 2024 – v obou směrech budou uzavřeny pravé jízdní pruhy, doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu (levého) v každém směru. Stavební práce budou probíhat v krajních částech mostního objektu – přiléhající k přístupovým rampám.
19. 8. – 15. 9. 2024 – v obou směrech budou uzavřeny levé jízdní pruhy, doprava bude svedena do jednoho jízdního pruhu (pravého) v každém směru. Stavební práce budou probíhat ve střední části mostního objektu.

Autobusové zastávky nebudou po dobu stavby omezeny.

Tagy K Barrandovu TSK Praha
Žádné komentáře