Živnostníci si v AAA Auto zatím koupili o 15 % více aut než před rokem

Autocentrum AAA Auto. Foto: AAA AutoAutocentrum AAA Auto. Foto: AAA Auto

AURES Holdings hlásí od začátku roku rekordní poptávku. Za první čtyři měsíce prodala meziročně o 12 procent aut více.

Skupina AURES Holdings, provozovatel mezinárodní sítě autocenter AAA Auto a Mototechna, zřejmě letos v prodejích překoná loňský rekordní rok, kdy prodala bezmála sto tisíc aut. Za první čtyři měsíce letošního roku prodala v celé skupině přes 35 tisíc aut.

Významně podle firmy roste počet podnikatelských subjektů, které si pořizují do svých flotil ojeté automobily. V České republice skupina AURES Holdings prodala za první čtyři měsíce firmám a podnikatelům o pět procent více aut než vloni za stejné období. Nejvíce vzrostly prodeje OSVČ, konkrétně o 15 procent.

„Nejen domácnosti, ale i podnikatelské subjekty hledají cesty, jak ušetřit náklady. Proto také roste počet B2B zákazníků, kteří si u nás kupují zánovní nebo ojeté vozy, díky kterým ušetří až čtyřicet procent ceny nového vozu po prvním roce. Tato úspora pomáhá podnikatelům pokrýt případné nenadálé navýšení nákladů, jako je rostoucí cena paliv nebo růst cen energií v posledních letech. V letošním roce jsme na českém trhu zaznamenali nejvyšší nárůst poptávky u živnostníků, a to o patnáct procent. Celý B2B sektor tvoří jen v Česku dvanáct procent všech prodejů, na Slovensku dokonce sedmnáct procent,“ uvedl Petr Vaněček, společný generální ředitel AURES Holdings.

Celá skupina AURES Holdings hlásí od začátku roku rekordní poptávku. Za první čtyři měsíce prodala více než 35 tisíc automobilů, což je meziročně o dvanáct procent více. Spolu s tím roste i počet prodaných vozů v segmentu B2B. Největší zájem je o vozy značky Škoda, nejčastěji pak o modely Octavia (10,2 %), Superb (4,6 %) a Kodiaq (3,8 %). Čtvrtina prodaných aut podnikatelským subjektům je kombi, 24 % SUV a 15 hatchback. Užitkové vozy tvoří 13 % a nejoblíbenější jsou modely Peugeot Boxer, Ford Transit nebo Dacia Dokker.

„Obsluhujeme ze 45 % firmy do 30 milionů korun obratu, ale i korporátní zákazníky s obratem kolem 1,5 miliardy. V segmentu firem tvoří 35 % společnosti s šesti a více zaměstnanci a 20 % společnosti s deseti a více zaměstnanci,“ doplnil Vaněček.

Tagy AAA Auto Aures Holdings trh ojetých vozidel
Žádné komentáře