Do Plzně dorazilo dalších šest nových kloubových autobusů Solaris

Nové autobusy Solaris Urbino 18 New pro Plzeň. Foto: PMDPNové autobusy Solaris Urbino 18 New pro Plzeň. Foto: PMDP

Nové autobusy rozšíří počty klimatizovaných vozidel.

Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) zařadí od pondělí do provozu šest nových kloubových autobusů Solaris Urbino 18 New. Počet klimatizovaných autobusů tak v Plzni vzroste na 54.

Solaris vyhrál soutěž na dodávku autobusů v roce 2021, aktuální dodávka je výsledek objednávky z opce podepsané loni v červnu. Autobusy jsou osazeny předsuvnými dveřmi a vybaveny celovozovou klimatizací. V jízdních řádech jsou spoje s vozy s klimatizací označeny vločkou, cestující je naleznou i v mapě provozu.

Plzeň kupuje další kloubové autobusy od Solarisu

„Mám radost, že modernizace a omlazování vozového parku našeho dopravního podniku pokračuje a opět se tak zvýší komfort cestujících. Ve veřejné dopravě jich neustále přibývá, což je pro udržitelnou dopravu ve městě jen dobře,“ říká náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Aleš Tolar.

Podle generálního ředitele PMDP si u Solarisu objednali celkem 18 těchto autobusů. Poslední tři kusy dorazí příští rok.

V letošním roce bude vozový park doplněný také o ctyř krátké autobusy SOR. V průběhu léta chtějí PMDP vypsat soutěž na dodávku kloubových autobusů pro roky 2025 až 2028.

Nové autobusy Solaris Urbino 18 New pro Plzeň. Foto: PMDPNové autobusy Solaris Urbino 18 New pro Plzeň. Foto: PMDPNové autobusy Solaris Urbino 18 New pro Plzeň. Foto: PMDP
Tagy Plzeňské městské dopravní podniky PMDP Solaris Bus & Coach Solaris Urbino 18
2 komentáře