Parním vlakem do Kolešovic

Svezte se s námi parním vlakem po tzv. Kolešovce. Historický vlak vás proveze po jinak opuštěné trati mezi Krupou a Kolešovicemi. Nostalgické jízdy krajem plným chmelnic se konají první neděli v červenci (7. 7.) a v srpnu (4. 8.). V Kněževsi si při zpáteční cestě můžete prohlédnout expozici Klubu historie kolejové dopravy.

O prázdninových nedělích 7. července a 4. srpna si udělejte výlet do Lužné u Rakovníka. Po prohlídce našeho největšího železničního muzea (více o muzeu najdete zde) se můžete svézt parním vlakem do Kolešovic. Mezi Krupou a Kolešovicemi pojede parní vlak po trati, na které byla pravidelná osobní doprava ukončena v roce 2006.

Dvanáctikilometrová lokálka Kolešovka – jak se jí zkráceně říká – vede kolem chmelnic a v minulosti po ní vlaky také svážely brigádníky na česání chmele.

Z Lužné u Rakovníka odjíždí parní vlak vždy ve 13:00 hod. a zastavuje mj. v Kněževsi, kde je na vlečce k vidění výstava historických drážních vozidel a exponátů Klubu historie kolejové dopravy. Prohlídku se vyplatí nechat na zpáteční cestu, protože v zastávce Kněževes má parní vlak půlhodinovou přestávku.

Zakoupit lze pouze zpáteční jízdné, dospělý zaplatí 250 Kč a dítě od 6 do 15 let 200 Kč, děti do šesti let mohou cestovat zdarma, avšak bez nároku na místo k sezení
V těchto vlacích neplatí žádné další slevy ani jízdní výhody.

Předprodej jízdenek bude zahájen vždy 30 dní před konáním nostalgické jízdy.
Změna jízdního řádu, nasazení vozidel a programu akce je vyhrazena.

Internetová stránka akce