Silný déšť vyřadil z provozu další tratě, sesuv zastavil spojení mezi Lovosicemi a Litoměřicemi

Zaplavené kolejiště v Poběžovicích. Foto: Správa železnicZaplavené kolejiště v Poběžovicích. Foto: Správa železnic

Údaje o zprovoznění tratí se zatím výrazně liší.

Na mapě mimořádností v provozu začínají po dnešních silných deštěch přibývat další tratě. Po již odpoledne zastaveném provozu na tratích v Plzeňském kraji přibylo další omezení na vytížené regionální trati mezi Litoměřicemi a Lovosicemi v Ústeckém kraji a také na trati Zdice – Písek v úseku Jince – Lochovice.

K sesuvu půdy na trati Lovosice – Litoměřice horní nádraží došlo u Žalhostic dnes v půl deváté večer. Podle stránek ČD Mimořádnosti bude trať mimo provoz do středy, Správa železnic v aplikaci Grapp uvádí odhadované zprovoznění až příští týden.  Místo vlaků zavádí dopravci na trati náhradní autobusovou dopravu.

Přívalové deště zastavily provoz na dvou tratích v Plzeňském kraji, k odstranění závalu dojde do úterý

Ze stejného důvodu nejezdí vlaky i na trati Zdice – Písek v úseku Lochovice – Jince, doprava je zde přerušena kvůli sesuvu svahu do zítřka.

V Plzeňském kraji došlo ještě k dalším problémům. Kvůli zaplavenému kolejišti v Poběžovicích nejezdí vlaky mezi Klenčím pod Čerchovem a Poběžovicemi.

Zaplavené kolejiště v Poběžovicích. Foto: Správa železnicZaplavené kolejiště v Poběžovicích. Foto: Správa železnicSesunutá trať u Žalhostic. Foto: Správa železnic
Tagy sesuv svahu Správa železnic trať 087 Česká Lípa - Lovosice
8 komentářů