Hradec Králové oslaví 75 let provozu trolejbusů. Vypraví historické vozy, otevře zázemí

Historický trolejbus Škoda 9Tr v Hradci Králové. Foto: DPMHKHistorický trolejbus Škoda 9Tr v Hradci Králové. Foto: DPMHK

Jízdy historickými trolejbusy budou zdarma.

Dopravní podnik města Hradce Králové oslaví v sobotu 18. května 75 let od zahájení provozu trolejbusů. Při této příležitosti plánuje dopravce historické jízdy i bohatý doprovodný program. Vstup na akce je zdarma.

Program začne v sobotu v 9 hodin, akce je naplánována do 14 hodin. Trolejbusy Škoda 8Tr9, Škoda 9Tr, Škoda 14Tr08/6, kloubový Škoda 200Tr Sanos 01 a Škoda 15Tr označené symbolickým číslem 75 budou jezdit v pravidelných intervalech na okružní trase z Terminálu hromadné dopravy směrem na zastávku Pod Strání. První spoj vyjede v 9:14. Turistický vláček se bude pohybovat na menším okruhu kolem Terminálu.

Návštěvníci akce budou mít možnost opět po delším čase nahlédnout do dispečinku, trolejbusové měnírny, montážních vozidel pro údržbu trolejbusového vedení nebo nabíjení elektrobusů. Na stanovištích budou k dispozici také zaměstnanci Dopravního podniku, kteří podají k jednotlivým tématům také výklad a rádi odpovědí i na dotazy.

Na statické ukázce budou k vidění modely trolejbusů a autobusů. Urbanway 12m Cursor E6 STEP E, SOR NS 18 Diesel E6, SOR NS 12 Diesel E6 a Škoda 30Tr SOR TNB 12 a historický Škoda 15Tr. Součástí akce bude i doprovodný program, například autogramiáda místních hokejistů.

Jaké další akce s dopravní tématikou můžete o víkendu navštívit? Využijte náš Kalendář akcí. 

Tagy Dopravní podnik města Hradce Králové DPMHK
11 komentářů