Švýcarské dráhy zkracují vlaky okolo Curychu, řeší problém s transformátory

Jednotka RABe 511 pro SBB. Foto: JoachimKohlerBremen / Wikimedia CommonsJednotka RABe 511 pro SBB. Foto: JoachimKohlerBremen / Wikimedia Commons

Mimořádná kontrola omezí nasazení jednotek nejméně do poloviny letošního roku.

Švýcarské spolkové dráhy SBB musejí částečně omezit provoz příměstských vlaků v okolí Curychu. Důvodem jsou technické problémy s jednotkami RABe511 (Stadler KISS). Jednotky proto budou jezdit kratší.

O problémech s jednotkami, které Stadler dodal švýcarským drahám v letech 2010–2016, informovaly SBB v tiskové zprávě. Z šestivozových jednotek se dočasně staly pětivozové s menší kapacitou. SBB odhadují, že omezení potrvá nejméně do poloviny roku.

SBB během údržby jednotek zjistily, že některé jednotky mají problém s transformátory. Kvůli tomu musejí všechny jednotky na mimořádnou prohlídku. U SBB jezdí celkem 69 šestivozových a 24 čtyřvozových jednotek RABe 511. Pravidelná turnusová potřeba je 80 jednotek.

SBB se ve zprávě omluvily za komplikace pro cestující a upozornily je, že je zvýšené riziko, že zejména ve špičce budou vlaky plnější než obvykle a cestující budou muset stát. Problémy se týkají zejména linky S14. SBB budou ve své mobilní aplikaci vždy cestující informovat, že jede kratší souprava.

Tagy RABe 511 SBB Stadler Kiss
21 komentářů