V Přerově začala stavba silniční estakády přes železniční koridor

D55 poblíž Pravčic. Autor: Lakky – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48769607D55 poblíž Pravčic. Autor: Lakky – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=48769607

Ředitelství silnic a dálnic dnes zahájilo stavbu přemostění železničního koridoru v Přerově silnicí I/55, které má v budoucnu sloužit jako

Ředitelství silnic a dálnic dnes zahájilo stavbu přemostění železničního koridoru v Přerově silnicí I/55, které má v budoucnu sloužit jako přivaděč k dálnici D1. Stavba má v první řadě odstranit úzké hrdlo na průtahu městem, které představuje dnešní podjezd pod tratí.

„Jde o investicí, která sníží dopravní zátěž podjezdu pod železniční tratí díky výstavbě nové dvoupruhové estakády. Výrazné zlepšení dopravní situace přinese také rozšíření Polní ulice na čtyřpruh,“ uvedl generální ředitel ŘSD Jan Kroupa.

Náčrtek budoucí estakády v Přerově. Pramen: ŘSD

Náčrtek budoucí estakády v Přerově.
Pramen: ŘSD

Hlavním stavebním objektem je právě nová, téměř 560 metrů dlouhá estakáda, mimoúrovňově převádějící silnici I/55 přes stávající železniční trať a místní komunikace. Most o dvaadvaceti polích začíná v sousedství stávající komunikace I/55, překlene dráhu a stočí se nad nezastavěné území. Napojí se na frekventovanou Polní ulici. Estakáda bude opatřena protihlukovou stěnou.

Hotovo má být za 2,5 roku, stavba vyjde na 360 milionů korun bez DPH. Přerov patří k největším městům, kterým chybí obchvat. Tím má být po dostavbě dálnice D1, která v tomto úseku bude totožná s D55.

Tagy I/55 most Přerov ŘSD
5 komentářů