Flotilu Arriva Expressů ovládnou Scanie, dopravce kupuje dalších devět. Zavede linku do Chomutova

Autobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: ArrivaAutobusy Scania Irizar i6 v korporátním nátěru Arriva Express. Foto: Arriva

I po akvizici nových Scanií si Arriva ponechá nejméně čtyři Many. Poslouží jako záloha a jako základ pro otevření nových linek. 

Společnost Arriva výrazně obmění flotilu autobusů určených pro komerční linky Arriva Express. Nově přibude devět dálkových autobusů Scania, čímž se tato značka stane na Arriva Expressech dominantní. Pět nových autobusů převezme Arriva v červnu, další čtyři na přelomu září a října. Dopravce to uvedl ve svém firemním časopise Arrevue.

Dnes flotila pro linky Arriva Express zahrnuje deset autobusů Man pro 59 cestujících a pět Scanií Irizar i6 pro 63 cestujících. I po akvizici devíti nových Scanií Irizar i6s 15m si Arriva nejméně čtyři Many ponechá. Poslouží jako záloha a jako základ pro otevření nových linek.

„Právě teď uvažujeme o zhruba deseti nových destinacích, kde by mohly Arriva Expressy dobře fungovat. Jako první na mapu přibude Chomutov a Jirkov,“ uvádí firma bez dalších podrobností ve svém časopise. Podle manažera obchodu Jiřího Staňka jsou pro Arriva Expressy ideální spojení do 100 kilometrů a 60 až 90 minut jízdy.

Značka Arriva Express dnes v tuzemsku zahrnuje tři linky: Teplice – Praha, Praha – Most – Litvínov a Olomouc – Prostějov – Brno. Linka Brno – Přerov nepřežila covid, s jejím obnovením se už nepočítá.

Jako Arriva Express jezdí od letoška rovněž spoj z Bělehradu do Prahy, který zajišťuje srbská Arriva. S českými vnitrostátními Arriva Expressy má společný jen název.

Tagy Arriva Arriva Express Scania
17 komentářů