Na Slovensku začíná zrychlování části trati Bratislava – Štúrovo na 140 km/h

Push-pull souprava 951 mezi Galantou a Novými Zámky. Foto: ZSSKPush-pull souprava 951 mezi Galantou a Novými Zámky. Foto: ZSSK

Zhruba do poloviny roku bude provoz na vytížené trati jednokolejný.

Cesta vlakem mezi Bratislavou a Štúrovem by měla být rychlejší než dosud. Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) kvůli stavebním pracím omezí od příštího týdne provoz na části trati kolem města Nové Zámky. Jde o trať, po které jezdí i vlaky Praha – Budapešť.

Rekonstrukce se týká deset kilometrů dlouhého úseku Trnovec nad Váhom – Tvrdošovce v okresech Šaľa a Nové Zámky. Traťová rychlost se zde zvýší ze 120 na 140km/h. Kromě výměny svršku a spodku dojde k výstavbě nástupišť v zastávce Jatov a úpravě trakčního vedení.

Další práce vypuknou v úseku Nové Zámky – Palárikovo, kde dojde rovněž k rekonstrukci celé tratě a výstavbě nástupišť na zastávce Ľudovítov. Dojde i k výměně zabezpečovacího zařízení.

O opravě informoval dopravce Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK). Od 9. ledna bude provoz na trati v obou úsecích jednokolejný, první etapa je plánována do června.

Kvůli výlukám budou mít vlaky kategorie R 8xx linky Bratislava – Banská Bystrica upravené časové polohy. U ostatních vlaků lze očekávat zpoždění do deseti minut. Kvůli výlukám dojde k rozvázání návazností ve stanici Nové Zámky u některých vlaků.

Tagy Bratislava - Štúrovo Železnice Slovenskej republiky ŽSR ZSSK
117 komentářů