Kolem Norwegian krouží další kupec. Po zájmu Lufthansy akcie vylétly o 13 %

Norwegian a jejich Boeing 737-800. Foto: Norwegian Air ShuttleNorwegian a jejich Boeing 737-800. Foto: Norwegian Air Shuttle

Jedna věta v rozhovoru s šéfem Lufthansy Carstenem Spohrem v Süddeutsche Zeitung udělala včera mimořádnou radost akcionářům společnosti Norwegian Air

Jedna věta v rozhovoru s šéfem Lufthansy Carstenem Spohrem v Süddeutsche Zeitung udělala včera mimořádnou radost akcionářům společnosti Norwegian Air Shuttle. Akcie firmy vylétly během jednoho dne o třináct procent poté, co Spohr prohlásil, že jedná s provozovatelem nízkonákladové společnosti Norwegian.

Každý v Evropě v letectví mluví teď s každým Probíhá tu další vlna konsolidace a to znamená, že jsme v kontaktu i s Norwegian,“ řekl Spohr. Konkrétní ale nebyl, Lufthansa dál odmítla jeho větu komentovat.

Investoři si ale větu vyložili jako možný zájem o firmu. Už dříve koupil minoritní podíl v Norwegian holding International Airlines Group (IAG), pod který patří British Airways či Iberia. Norwegian pouze komentoval, že obdržel v minulých týdnech různé nabídky. Během jediného dne vylétly akcie o třináct procent.

Podle analytiků dává fúze s Lufthansou menší smysl, než s IAG, oba dopravci si méně konkurují. Norwegian se potýká se ztrátami ze své expanze, vedení firmy ale svému byznys modelu nadále věří a nabídky na převzetí odmítají.

Tagy Lutfhansa Norwegian Air Shuttle
Žádné komentáře