Stavba obchvatu Bludova úplně uzavře obchvat Postřelmova

Stavba obchvatu Bludova (I/44). Pramen: ŘSDStavba obchvatu Bludova (I/44). Pramen: ŘSD

Provoz bude veden po objízdných trasách.

Stavba šestikilometrového východního obchvatu Bludova na Šumpersku na silnici I/44, která začala loni na jaře, zhruba na tři měsíce negativně ovlivní život obyvatel v okolních obcích. Kvůli výstavbě mimoúrovňové křižovatky se 6. září zcela uzavře provozu navazující obchvat Postřelmova, a to včetně přilehlé Žerotínovy ulice.

Provoz bude veden po objízdných trasách. Do Šumperka bude možné dojet přes Sudkov a Dolní Studénky, opačným směrem na Zábřeh budou vozidla směrována přes Chromeč. „Přibližně tříměsíční objížďky budou lemovány standardním dopravním značením oranžové barvy,“ doplnil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Miroslav Mazal.

Samotná stavba za více než dvě miliardy si vyžádá ještě dva roky. Je ale jen první částí plánu, jak zbavit Bludov tranzitu. Bludovem dnes procházejí dvě frekventované tepny: severojižní I/44 a západovýchodní I/11. V Bludově se sbíhají.

Druhou částí záměru na vyvedení tranzitu mimo Bludov je přeložka silnice I/11 v úseku Chromeč – Postřelmov, jinak též jižní obchvat Bludova. Ten se napojí na nově čtyřpruhovou I/44 právě na zmíněné mimoúrovňové křižovatce u Postřelmova. V budoucnu by se měl dočkat obchvatu i Šumperk.

I/44, obchvat Bludova. Pramen: ŘSDPřeložka I/11 Postřelmov - Chromeč. Pramen: ŘSD
Tagy I/44 obchvat Bludova ŘSD
5 komentářů