U Mochova se kvůli stavbě mostu o víkendu uzavře jeden pás D11

Opravy na dálnici D11, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOpravy na dálnici D11, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Původní most byl podle technické zprávy ve špatném stavu kvůli pokročilé degradaci betonových částí konstrukce.

Řidiči využívající středočeskou část dálnice D11 musejí o víkendu počítat s výrazným omezením provozu.
Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje bude u Mochova osazovat nosníky mostu přes dálnici, což si vyžádá uzavírku poloviny dálnice (pás směrem na Hradec Králové).

První omezení v jízdním pásu přijde už v sobotu nad ránem (cca ve 4:00), kdy bude osazeno omezující značení kvůli demontáži středových svodidel. Na místo bude umístěn jeřáb a návěsy s nosníky mostu, od 14:00 si pak práce vyžádají úplnou uzavírku pásu ve směru na Hradec.

Provoz bude veden v režimu 1+1 v pásu směrem na Prahu s rychlostí omezenou na 80 km/h. Nejpozději v neděli v 7:00 by měl být provoz znovu rozdělen do obou jízdních pásů, bude se ale moci jezdit na obou stranách jen v pomalejších pruzích.

Kompletně by měla být dálnice zprovozněna v režimu 2+2 jízdní pruhy v neděli v 15:00.

Není to přitom poprvé, co je kvůli výstavbě nového mostu na silnici II/245 u Mochova nutné omezit provoz na dálnici pod ním. Loni v listopadu si demolice starého mostu vyžádala noční kompletní uzavírku dálnice.

Původní most byl podle technické zprávy ve špatném stavu kvůli pokročilé degradaci betonových částí konstrukce. Nový most bude připraven na případné rozšíření D11 na 3+3 jízdní pruhy, které připravuje Ředitelství silnic a dálnic.

Zakázku na demolici mostu a stavbu nového získala za 49 milionů korun společnost Hochtief CZ.

Tagy D11 II/245 Krajská správa a údržba silnic Středočeského kraje ŘSD
2 komentáře