Dělníci se vrátí na průtah Pískem, provoz bude omezen

Silnice I/20 v Písku. Pramen: ŘSDSilnice I/20 v Písku. Pramen: ŘSD

Oprava silnice měla být původně hotova už loni do konce listopadu, ukázala se ale náročnější, než se čekalo.

Do Písku se po zimní přestávce vrátí začátkem dubna dělníci, aby dokončili stomilionovou rekonstrukci průtahu městem na silnici I/20. Oprava čtyřpruhové silnice měla být původně hotova už loni do konce listopadu, ukázala se ale náročnější, než se čekalo.

Před zimou byla proto přerušena a nyní si vyžádá ještě zhruba měsíc. Je třeba dokončit úsek před sjezdem na Tábor. Práce budou opět probíhat za částečné uzavírky, průjezdný bude jen jeden pruh v každém směru.

Oprava začala loni v srpnu. Skutečný stav silnic ale stavbaře překvapil. „Kvůli zjištěným stavům, které projektová dokumentace nepředpokládala, došlo na stavbě ke komplikacím. Stav podkladních vrstev u některých sjezdů z hlavního tahu byl horší, než se původně předpokládalo. Oprava tak musela být v těchto úsecích provedena jinou technologií, a tím došlo ke zdržení,“ uvedlo Ředitelství silnic a dálnic.

Skrze Písek proudí tranzit ve směrech Praha – České Budějovice i Plzeň – České Budějovice. Tranzit se zde navíc mísí s místní dopravou, neboť úsek propojuje i části Písku.

Tagy I/20 Písek ŘSD
1 komentář