Konec žlutých motorů. Icelandair mění barvy, první nový nátěr získal 737 MAX

Nové barvy pro letadla Icelandair. Foto: IcelandairNové barvy pro letadla Icelandair. Foto: Icelandair

Letadla budou mít čtyři různé barevné verze, lišit se budou na ocasní ploše.

Letecká společnost Icelandair mění barevné schéma svých letadel. Nové barvy jsou podle dopravce inspirovány islandskou přírodou a polární září. Největší změnou je konec žluté barvy na motorech.

Icelandair měnil naposledy barvy v roce 2006. V tiskové zprávě ke změně vizuální podoby nešetří tradičními korporátními prázdnými větami o tom, proč design mění.

První letadlo v nové podobě je Boeing 737 MAX 8 registrace TF-ICE se jménem Jökulsárlón (název známé islandské ledovcové laguny). K lakování došlo v britském Norwichi. Do konce února dostane nový lak celkem pět letadel stejného typu. Zbytek letadel dostane nový lak postupně při pravidelných cyklech údržby.

Barevné schéma všech letadel nebude stejné, Icelandair bude používat celkem pět různých odstínu na ocasní ploše. Půjde o dva odstíny modré (boreal blue a sky blue), magentu, žlutou a zelenou. První 737 MAX má ocasní ploše odstín sky blue. Každá barva má na letadle mít určitý význam odkazující na přírodní krásy země.

Icelandair má aktuálně ve flotile 38 letadel.

Nové barvy pro letadla Icelandair. Foto: IcelandairBoeing 737 MAX 8 v nových barvách Icelandair. Foto: IcelandairDosavadní barevné schéma Icelandair. Přistání Boeing 767-300ER v Antarktidě. Foto: Sven Lidström, Norsk Polarinstitutt
Tagy Icelandair
8 komentářů