dkv-spojujeme

České dráhy zavádí virtuální In kartu, bude stačit ji mít jen v mobilu

Motorová jednotka 844 RegioShark, foto: České dráhyMotorová jednotka 844 RegioShark, foto: České dráhy

Majitelé In karet Českých drah nebudou muset od 8. ledna ukazovat průkazy průvodčím při kontrole. Bude jim stačit, pokud budou

Majitelé In karet Českých drah nebudou muset od 8. ledna ukazovat průkazy průvodčím při kontrole. Bude jim stačit, pokud budou mít jejich virtuální podobu uloženou v mobilu.

V lednu začne ověřovací provoz takzvané virtuální In Karty. České dráhy už oznámily detaily na svém webu a v přepravním a tarifním věstníku.

Mluvčí Českých drah Petr Štáhlavský plán potvrdil, detaily firma zveřejní v lednu.

Virtuální In karta v mobilním telefonu a čipová In Karta zobrazená v mobilu jsou novou formou nosičů zákaznických aplikací, která umožní kontrolu bez předložení plastové karty. Podmínkou je instalace aplikace Můj vlak a uživatelský účet. „K jednomu uživatelskému účtu na webu Českých drah lze v aplikaci Můj vlak přiřadit pouze jednu In Kartu v mobilním telefonu, která je s ním po celou dobu své platnosti spárována, a není ji možno přiřadit k dalšímu uživatelskému účtu,“ uvádí ČD v podmínkách. Pořízení virtuální karty je bezplatné. In Karta v telefonu neobsahuje elektronickou peněženku (EPIK).

Tagy České dráhy In Karta
17 komentářů