Přes 200 nových míst pro kamiony. ŘSD finišuje s dalšími odpočívkami, stále jich chybí téměř dva tisíce

Odpočívka Siřejovice na D8 po rozšíření. Foto: ŘSDOdpočívka Siřejovice na D8 po rozšíření. Foto: ŘSD

O zhruba desetinu sníží letos Ředitelství silnic a dálnic dlouhodobý deficit parkovacích míst pro kamiony podél českých dálnic. Letos ŘSD

O zhruba desetinu sníží letos Ředitelství silnic a dálnic dlouhodobý deficit parkovacích míst pro kamiony podél českých dálnic. Letos ŘSD otevře celkem 207 nových míst, dalších 300 míst má vzniknout během dvou let.

Vyplývá to z informací ŘSD. Podle tiskové zprávy letos přibylo 37 míst pro kamiony v Siřejovicích na dálnici D8, devět míst v Humpolci na D1 a 42 míst na odpočívce Střechov na dálnici D1. ŘSD také v srpnu zprovoznilo oboustrannou odpočívku Kurovice na dálnici D55, což přineslo dalších 40 parkovacích míst pro nákladní automobily.

Největší přírůstek čeká řidiče kamionů v prosinci, kdy bude zprovozněn nový úsek dálnice D1 mezi Přerovem a Lipníkem nad Bečvou, jehož součástí je i odpočívka Osek, která přinese dalších 80 nových parkovacích stání.

V plánu je dalších 300 nových míst na odpočívkách Suchdol na D3, Krsice na D4, Hrušová a Bukovina na D35.

ŘSD připouští, že míst je stále málo, dopravci odhadují chybějící kapacitu na zhruba dva tisíce míst „Aktuálně je tedy zvažováno také zapojení soukromého sektoru, a to například formou výstavby truckparků,“ uvedlo ŘSD v tiskové zprávě. Aktuálně je v Česku kolem 4500 míst.

Tagy odpočívky Ředitelství silnic a dálnic
28 komentářů