120 milionů bez soutěže. Ťok nechá provoz informačního systému STK AutoContu

AutoCont dodává státu i systém na měření emisí. Foto: MDČRAutoCont dodává státu i systém na měření emisí. Foto: MDČR

Společnost AutoCont CZ má získat bez soutěže další zakázku na provoz informačního systému stanic technické kontroly. Za čtyři roky ji

Společnost AutoCont CZ má získat bez soutěže další zakázku na provoz informačního systému stanic technické kontroly. Za čtyři roky ji chce ministerstvo dopravy zaplatit 120 milionů korun.

Vyplývá to z materiálu, který odeslalo ministerstvo dopravy do meziresortního připomínkového řízení. Důvodem má být skutečnost, že v neveřejné části systému jsou data, která jsou tajná. Postup posvětil i Národní bezpečnostní úřad a Bezpečnostní informační služba. Pokud vláda materiál schválí, smlouva má začít platit v říjnu.

Podle materiálu do vlády by při soutěži na provoz systému došlo zpřístupněním zadávací dokumentace k vyzrazení utajované informace. Třicet milionů korun ročně má zajistit bezproblémový chod systému na stanicích technické kontroly a stanicích měření emisí v návaznosti na schválení technické způsobilosti a registrace vozidel na obecních úřadech obcí s rozšířenou působností.

Informační systém stanic technické kontroly je jediným centralizovaným systémem v České republice, který zajišťuje evidenci a vyhodnocování činnosti stanic technické kontroly k sestavení protokolu o technické prohlídce, k evidenci kontrolních nálepek a předávání informací ze stanic měření emisí do stanic technické kontroly.

Tagy AutoCont CZ Ministerstvo dopravy Stanice technické kontroly
2 komentáře