U Smartwings znovu létá Airbus A330, tentokrát na týden

Smartwings vypomůže Airbus A330. Zdroj: Facebook.com - SmartLynx AirlinesSmartwings vypomůže Airbus A330. Zdroj: Facebook.com - SmartLynx Airlines

Do vypůjčeného letounu se vejde 436 cestujících.

Českým Smartwings opět vypomáhá Airbus A330-300 pronajatý od společnosti SmartLynx. Do Prahy přiletěl v pondělí, nasazován je na lety do dovolenkových destinací. Dopravce s ním počítá na celý týden. Deníku Zdopravy.cz to řekla mluvčí Smartwings Vladimíra Dufková.

Stroj již svezl dovolenkáře například do Hurghady či na Djerbu.

Poprvé si letos Smartwings vypůjčily širokotrupý letoun na jeden víkend ve druhé polovině minulého měsíce, cílem bylo kromě provozních důvodů posílení kapacit. Pronajaté letadlo s registrací 9H-PTP v konfiguraci jedné cestovní třídy disponuje kapacitou pro 436 cestujících.

Smartlynx Airlines se specializují na tzv. ACMI služby, tedy pronájmy letadel i s posádkou. Ve flotile mají mimo jiné celkem tři Airbusy A330.

Širokotrupé letouny si Smartwings půjčovaly i v předchozích letech. V nedávné minulosti využily například Airbus A330 britské leasingové společnosti AirTanker či Airbus A350 společnosti Ethiopian Airlines.

Tagy A330 Airbus A330 Airbus A330-300 SmartLynx smartwings SW
4 komentáře