Tramvajovou trať z Barrandova do Holyně postaví Strabag, cena je o 40 procent nižší

Smyčka na Barrandově a začátek nové tratě do Holyně. Pramen: ROPIDSmyčka na Barrandově a začátek nové tratě do Holyně. Pramen: ROPID

Délka tratě Barrandov – Holyně je jeden kilometr, prozatímní konečná zastávka Holyně bude provedena formou úvratě.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) vybral v tendru stavební firmu, která zbuduje novou tramvajovou trať Sídliště Barrandov – Holyně. Vítěznou nabídku ve výši 169 milionů podala společnost Strabag Rail. Cena je tak o téměř 40 procent nižší, než kolik činil předpoklad při vypisování tendru (277 mil. Kč).

Jde o první etapu stavby tratě Sídliště Barrandov – Holyně – Slivenec. Nabídku podalo sedm subjektů. Novou trať do Holyně začne DPP stavět v průběhu letošního června, stavební povolení získal už loni, kdy také proběhly první práce. DPP upravil kolejovou smyčku a obratiště Sídliště Barrandov. Součástí prací bylo i založení kolejového rozvětvení ve směru připravované tratě do Slivence a položení zhruba 40 metrů nových kolejí.

Délka tratě Barrandov – Holyně je jeden kilometr, prozatímní konečná zastávka Holyně bude provedena formou úvratě pro obousměrné tramvaje. Trať by měla být v budoucnu v rámci 2. etapy prodloužena o jednu zastávku do budoucí smyčky Slivenec. Záměrem je do Holyně prodloužit tramvajovou linku č. 5. První tramvaje by na trať měly vyjet příští rok.

Trasa tramvajové trati z Barrandova do Slivence. Foto: DPP

Tagy dpp Holyně Sídliště Barrandov Strabag Rail tramvajová trať Barrandov - Slivenec
65 komentářů