Tipy na cestování vlakem. Týdenní jízdenka ČD se zaplatí jednou zpáteční cestou, InterRail zlevnil o 20 %

Nádraží v Curychu. Foto: SBBNádraží v Curychu. Foto: SBB

Síťové jízdenky nabízejí větší flexibilitu při cestování.

Začátek prázdnin přinesl hned dvě zajímavé nabídky na neomezené cestování vlakem. Již tradičně zavedly České dráhy svoji Jízdenku na léto. Ta letos stojí stejně jako loni. S tím, jak zdražily jednotlivé jízdenky Českých drah, tak se výhodnost síťového dokladu výrazně zvýšila a zaplatí se v některých případech po jedné zpáteční cestě po Česku.

Jízdenka na léto platí od 1. 7. do 31. 8. a nemá omezení v počtu najetých kilometrů, ani v počtu jízd nebo použitých kategorií vlaků. Verze na 1 týden stojí 1390 Kč, dvoutýdenní 1990 Kč. Týdenní verze se tak vyplatí použít už jen třeba pro zpáteční cestu z Plzně do Ostravy, kde jízdenka tam a zpět vyjde na více než 1400 Kč.

Základní cena týdenní jízdenky je 1390 korun, dvoutýdenní stojí 1990 korun. Zvýhodněnou cenu mají držitelé IN Karet s některou ze zákaznických aplikací (1190 Kč/7 dní nebo 1690 Kč/14 dní). Děti, studenti a senioři s nárokem na státní slevu se dostanou na jedinečnou cenu 695 Kč/7 dní nebo 995 Kč/14 dní.

Dražší verzí neomezeného cestování je síťová jízdenka OneTicket, která platí u všech dopravců s výjimkou komerčních spojů Leo Express. Týdenní vyjde na 2097, měsíční na 6 291 Kč.

Pokud plánujete výlet po evropských kolejích, síťová jízdenka InterRail je dočasně zlevněná o 20 %.  V praxi tak můžete pořídit neomezené cestování po Evropě například na čtyři dny v jednom měsíci  za 227 eur. Tři měsíce neomezených jízd vyjdou na 765 eur. Nabídka platí do 18. července pro nákup jízdenek s platností po 1. září.

Tagy cestování vlakem InterRail Jízdenka na léto vlakem po Evropě
2 komentáře