Silničáři budou v létě opravovat pět kilometrů středočeské části D6

Středočeská dálnice D6. Pramen: ŘSDStředočeská dálnice D6. Pramen: ŘSD

Veškerý provoz bude převeden do jednoho jízdního pásu.

Řidiči využívající středočeskou část dálnice D6 musejí v létě počítat s omezením. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá opravu pěti kilometrů mezi Kamennými Žehrovicemi a Družcem na Kladensku, a to v jízdním pásu směrem na Prahu.

Opravou projde celý jízdní pás mezi kilometry 19 a 25. „Oprava bude zahrnovat zejména rekonstrukci vozovkového souvrství, obnovu nezpevněných krajnic, výměnu krajních svodidel a jejich doplnění,“ doplnil mluvčí ŘSD pro Středočeský kraj Jiří Veselý. Práce zahrnou i opravu jednoho mostu a odstranění náletových dřevin.

Návrh opravy vzešel z diagnostického průzkumu. „Při frézování musí být dbáno na skutečnost, že se v asfaltovém souvrství může nacházet geotextilie, která v případě nálezu musí být odstraněna, aby nedocházelo k další separaci vrstev,“ doplnil Veselý.

Práce částečně ovlivní provoz. Předpokládá se vedení dopravy v režimu 2+1/0, tedy dvěma jízdními pruhy ve směru na Karlovy Vary a jedním jízdním pruhem ve směru na Prahu s tím, že rychlost bude snížena na 80 km/h a v místech přejezdu středního dělicího pásu maximálně až na 60 km/h.

Opravu provede společnost Silnice Group za 97,23 milionu korun. Začít by se mělo koncem července, hotovo bude v září.

Tagy D6 ŘSD
3 komentáře