Semafory u Pelhřimova. Silničáři opravují styk dvou hlavních tahů

Oprava silnice I/8, ilustrační foto. Pramen: ŘSDOprava silnice I/8, ilustrační foto. Pramen: ŘSD

Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem každý den až 13,5 tisíce vozidel.

Motoristé využívající silnice I/19 a I/34 na severním okraji Pelhřimova musejí ode dneška počítat s nemalou dopravní komplikací. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zde zahájilo opravu několik set metrů dlouhého úseku na styku obou silnic u Radětínského rybníka.

Práce budou rozloženy do několika etap a prováděny po polovinách vozovky. Doprava bude vedena ve druhé polovině silnice, kde se zrovna nepracuje, a to kyvadlově podle semaforů. Rychlost je snížena na 50 km/h.

Jako první je na řadě část silnice I/19 na příjezdu do města ve směru od Starého Pelhřimova až po křižovatku se silnicí I/34.

„Celou akci si vyžádal aktuální stav vozovky v těchto místech, která podle provedené diagnostiky vykazuje řadu vad. Mezi jinými jde o ulámané krajnice či hloubkovou korozi vozovky,“ uvedl mluvčí ŘSD pro Kraj Vysočina Jiří Veselý.

Podle posledního sčítání dopravy projede tímto místem každý den až 13,5 tisíce vozidel, z toho přibližně tři tisíce tvoří nákladní doprava. „Doporučujeme motoristům se dobře zorientovat v přechodném dopravním značení, které se během opravy bude měnit dle aktuálního postupu prací,“ doplnil Veselý.

Opravu provede společnost Swietelsky stavební za 25 milionů korun. Hotovo má být na konci prázdnin.

Tagy I/19 I/34 Pelhřimov ŘSD
8 komentářů