ŘSD zprovozní obchvat Mošnova, silnice napojí průmyslovou zónu a letiště

Obchvat Mošnova. Zdroj: ŘSD (mosnovobchvat.cz)Obchvat Mošnova. Zdroj: ŘSD (mosnovobchvat.cz)

Součástí stavby za 368 milionů korun jsou tři okružní křižovatky a jeden most.

Ve středu 12. června se řidičům otevře obchvat Mošnova. Potvrdilo to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD). Obchvat má podle silničářů odvést tranzitní dopravu ze zastavěné části obce a zajistit kvalitní dopravní napojení letiště Leoše Janáčka a přilehlé průmyslové zóny na dálniční síť.

I/58, obchvat Mošnova. Pramen: ŘSD

I/58, obchvat Mošnova. Pramen: ŘSD

Zhotovitelem projektu I/58 Mošnov – obchvat za 368 milionů korun je společnost Eurovia. Komunikace je dlouhá 3333 metrů. Součástí stavby jsou tři okružní křižovatky a jeden mostní objekt. Práce odstartovaly na podzim roku 2022.

Novostavba navazuje na tříkilometrový obchvat vedlejší obce Skotnice. Zprovozněn byl v prosinci 2020 spolu s otevřením 11,5 kilometru dlouhého úseku dálnice D48 u Příbora (Rybí – Rychaltice).

Silnice I/58 má nadregionální význam a tvoří významnou spojnici mezi dálnicí D48 a silnicí I/35. Začíná v Ostravě na mimoúrovňové křižovatce se silnicí I/11 a propojuje Mošnov, Příbor a Frenštát pod Radhoštěm s rekreační oblastí Beskyd. Končí v Rožnově pod Radhoštěm, kde se napojuje na silnici I/35.

Tagy eurovia Eurovia CS I/58 mošnov obchvat Mošnova Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
22 komentářů