Průtah skrz Říčany zrekonstruuje Eurovia za 268 milionů korun, začne se s příchodem léta

Zpomalovací pryžové prahy v Říčanech. Foto: ricany.czZpomalovací pryžové prahy v Říčanech. Foto: ricany.cz

Důvodem naplánované rozsáhlé rekonstrukce je podmáčené, nestabilní podloží, kvůli němuž se poškozuje povrch vozovky.

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) a město Říčany završily výběrem zhotovitele tendr na velkou opravu Černokostelecké ulice (I/2) v Říčanech, která je hlavní městskou třídou a tahem na Kutnou Horu. Do soutěže přišly tři nabídky, vítězem se stala s nejnižší cenou Eurovia. Oznámil to na síti X šéf ŘSD Radek Mátl.

Eurovia šla do soutěže s cenou 268 milionů, což je 75 procent ceny předpokládané (357 mil.). Eurovia nabídla rovněž nejkratší dobu pro zprovoznění (320 dnů). „To je o 180 dní méně než doba od projektanta,“ doplnil Mátl. Práce budou podle něj zahájeny během června či července.

Stavbaři opraví úsek dlouhý 2,5 kilometru včetně sousedících ploch, opraví i kanalizační řady pro odvodnění komunikace. Práce jsou rozvrženy do dvou navazujících etap: 1. úsek Strašínská – Smrková, 2. U Disku – Strašínská. V obou fázích budou řidiči muset využívat objížďky.

Rekonstrukce čeká také chodníky, vodovodní řad včetně přípojek a opravy se dotknou i kanalizační stoky a přípojek vedoucích pod rekonstruovaným chodníkem. Dělníci opraví všech 11 přechodů pro chodce a vybudují jeden nový. Necelou třetinou se bude na nákladech podílet město.

Stavbaři Černokosteleckou ulici opravovali i v minulých letech. Důvodem naplánované rozsáhlé rekonstrukce je podmáčené, nestabilní podloží, kvůli němuž se poškozuje povrch vozovky. Stále vznikají další praskliny a nerovnosti a jen povrchové opravy podle ŘSD problém nevyřeší.

Tagy Eurovia CZ I/2 Ředitelství silnic a dálnic Říčany ŘSD
17 komentářů