Premiéra v Budějovicích. Rekreanti poprvé odletěli Airbusem A320

První Airbus A320 na letišti v Českých Budějovicích. Pramen: ČedokPrvní Airbus A320 na letišti v Českých Budějovicích. Pramen: Čedok

Jihočeský kraj jako majitel předpokládá, že letiště letos odbaví 70 000 až 80 000 cestujících.

Jihočeské letiště České Budějovice týden po zahájení charterové sezony zažilo dnes jednu premiéru. Dosavadní monopol boeingů poprvé od loňského zahájení charterového provozu narušil Airbus A320, konkrétně stroj zánovní rumunské společnosti Fly Lili s registrací YR-LIB. Na objednávku Čedoku odvezl rekreanty do Burgasu.

Českobudějovické letiště zahájilo charterovou sezonu v sobotu 25. května. Půjde o první celou letní sezonu, když ta první loňská začala až s příchodem srpna. „Prodeje máme aktuálně dvojnásobné oproti loňské první sezoně a v předprodejích se daří i egyptské Hurghadě, kam začneme létat v zimě,“ uvedla mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

Čedok, jehož objednávka loni přinesla na spící budějovické letiště takzvaný velký provoz, bude na odletech z jihu Čech letos spolupracovat s leteckými společnostmi Smartwings, Fly Lili, Corendon Airlines a Freebird Airlines.

Čedok loni nabízel z Budějovic odlety do Antalye, na Rhodos a Krétu. Pro letošek přidal ještě tuniskou Enfidhu a bulharský Burgas, do Antalye se bude létat dvakrát týdně. Na letošní letní sezonu odletů z Budějovic se k Čedoku připojily i Fischer a Exim Tours, jejichž klienti mohou z jihu Čech letět rovněž na Rhodos a Krétu a také na Mallorcu.

Hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba nedávno předpověděl, že letiště letos odbaví 70 000 až 80 000 cestujících. Pokud se hejtmanova předpověď naplní, půjde o velký skok v počtech odbavených cestujících. Loni ve zkrácené sezoně letištěm prošlo 10 000 cestujících (fakticky 5000 osob).

První Airbus A320 na letišti v Českých Budějovicích. Pramen: ČedokLetadlo Smartwings přistává na letišti v Českých Budějovicích. Pramen: JLČBOdbavení cestujících před vůbec prvním odletem z Českých Budějovic. Autor: Zdopravy.cz/Jan Šindelář Přílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPřílet prvního velkého letadla na Jihočeské letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářOdletová část Letiště České Budějovic po odbavení a bezpečnostní kontrole. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářTerminál Letiště České Budějovice. Autor: Zdopravy.cz/Jan ŠindelářPrvní Airbus A320 na letišti v Českých Budějovicích. Pramen: Čedok
Tagy Airbus A320 Čedok Fly Lili Jihočeské letiště České Budějovice
21 komentářů