Policie začala více hlídat provoz mezi Libercem a Frýdlantem kvůli uzavírce jedné ze silnic

Kolona na silnici I/13 z Liberce do Frýdlantu. Foto: PČRKolona na silnici I/13 z Liberce do Frýdlantu. Foto: PČR

Ze silnice I/13 se stala jediná silnice mezi Libereckem a Frýdlantskem.

Krajské ředitelství policie Libereckého kraje zvýšilo dohled nad provozem na silnici I/13 mezi Libercem a Frýdlantem. Důvodem je zvýšený provoz způsobený uzavírkou silnice III/2904, která je jednou ze dvou spojnic mezi Libereckem a Frýdlantskem. Právě po silnici I/13 vede objízdná trasa.

Policie zvýšený dohled vysvětluje „včasným a efektivním řešením případných mimořádných událostí souvisejících s bezpečností a plynulostí provozu na této objízdné trase“.

Na posílení dohledu se dohodla policie se zástupci starostů obcí nebo dalšími složkami integrovaného záchranného systému.

Do části Jizerek přes rok objížďkou. Začíná rekonstrukce „trojky“ na Hejnicko

Cílem je především rychlé zprůjezdnění silnice při případné nehodě. „Právě se zvýšením provozu jdou ruku v ruce bohužel také dopravní komplikace týkající se zejména nehodovosti,“ uvedl uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Libereckého kraje Libor Špráchal.

Od zahájení prací na silnici přes Oldřichovské sedlo řešila policie na silnici I/13 šest nehod, z toho dvě se zraněním. „Nezbytnost náležitého vyšetření všech okolností vzniku nehodového děje s sebou přináší také omezení provozu, což může být výraznou komplikací na silnicích, které jsou vedeny jako objízdné trasy. V maximální možné míře proto věnujeme pozornost dopravní situaci a událostem, ke kterým v tomto úseku páteřního tahu z Frýdlantu na Liberec může docházet,“ dodal Špráchal.

Tagy Frýdlantsko I/13 Policie České republiky
Žádné komentáře