Parní vlak i historická patrová souprava. Ve Vršovicích se chystá železniční sláva

Den železnice ve Vršovicích, ilustrační foto. Pramen: ROPIDDen železnice ve Vršovicích, ilustrační foto. Pramen: ROPID

V nabídce je i prohlídka vršovického depa Českých drah.

Pražské Vršovice budou o nastávající sobotě dějištěm Regionálního dne železnice, který pořádají České dráhy spolu s organizací ROPID. Oslavy vypuknou v 9:30 a skončí v 17:00. Součástí budou mimo jiné jízdy (nejen) železničních historických vozidel.

„Kromě zvláštních historických vlaků se ve Vršovicích zájemci mohou setkat také s novými železničními vozidly, která už letos budou jezdit na tratích v Praze a ve Středočeském kraji,“ uvedl mluvčí ROPIDu Filip Drápal. Železniční program doplní jízdy historických tramvají a autobusů od vršovického nádraží do okolí.

V nabídce je i prohlídka vršovického depa Českých drah.

Čím bude možné se svézt

– Hlavní atrakcí budou jízdy parního vlaku z Prahy do Roztok u Prahy nebo do Čakovic a zpět. Z pražského vršovického nádraží se parní vlak vydá do Roztok v 9:10 a ve 14:28, ve směru Čakovice odjíždí v 11:40 a 16:40.

– Historická patrová souprava (Bpjo) vedená lokomotivami řady 749 (Bardotka) pojede několikrát za den z Prahy-Vršovic do Roztok u Prahy a do pražské Uhříněvsi. V metropoli zastaví také na Zahradním Městě, na hlavním nádraží, v Holešovicích a v Podbabě. V těchto vlacích platí jízdné ČD, PID, příp. OneTicket.

– Bezplatnou kyvadlovou dopravu mezi vršovickým nádražím a depem bude zajišťovat elektrická jednotka CityElefant.

– Návštěvníci budou mít možnost projet se do areálu vršovického depa historickým motorákem. Bezplatné jízdy se budou konat podle zájmu návštěvníků.

– Historické autobusy pojedou na dvou speciálních linkách od vršovického nádraží: do vršovického depa (PID 2) nebo ke stanicím metra C na Pražského povstání, Pankrác a Budějovickou (PID 1).

– Kolem vršovického nádraží bude jezdit historická tramvajová souprava (43), která pojede v polookružní trase Kubánské náměstí – Nádraží Vršovice – Albertov – Karlovo náměstí – I. P. Pravlova – Nádraží Vršovice – Kubánské náměstí.

Podrobné informace včetně jízdních řádů speciálních vlakových, tramvajových a autobusových linek jsou na stránkách Pražské integrované dopravy.

Tagy České dráhy Regionální den železnice ropid
18 komentářů