Nové omezení na D10. U Bakova začala oprava mostu, rychlost je snížena na 80 km/h

Most na D10 v Bakově nad Jizerou. Foto: ŘSDMost na D10 v Bakově nad Jizerou. Foto: ŘSD

Oprava je naplánována na 20 dnů.

Řidiči a cestující na dálnici D10 musejí od dnešního dne počítat s novým omezením. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo s opravou mostu u Bakova nad Jizerou. Po omezení u Pískové Lhoty a Kosmonos jde o další omezení na D10 na Mladoboleslavsku.

Oprava se týká mostu na 51. kilometru, který vede přes Brigádnickou ulici v Bakově. Ta je silnicí III/2768, která vede z Bakova do Studénky.

Důvodem opravy je poškození mostních uzávěrů, dojde k jejich výměně. Důvodem poškození je jejich opotřebování. Podle posledního sčítání projede po mostě každý den v průměru 32 000 vozidel, z toho nákladní a kamionová doprava tvoří přibližně jednu pětinu.

Po celou dobu prací bude doprava na dálnici D10 omezena jen částečně. „Pracovat se bude vždy na jedné polovině jednoho jízdního pásu a postupně se bude uzavírka posouvat. Provoz každopádně vždy zůstane zachován v režimu 2/2 jízdní pruhy, které budou pouze zúženy a maximální rychlost bude v místě opravy snížena na 80 km/h,“ popsal Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD.

Zakázku získala společnost MI Roads za 5,5 milionu korun. Hotovo má být do 20 kalendářních dní.

Tagy Bakov nad Jizerou D10 M-Silnice Ředitelství silnic a dálnic ŘSD
2 komentáře