Na trasu Praha – Bukurešť vstoupí druhý dopravce, Bees Airlines nabídnou tři lety týdně

Boeing 737-800 společnosti Bees Airline při přistání v Praze. Foto: Letiště PrahaBoeing 737-800 společnosti Bees Airline při přistání v Praze. Foto: Letiště Praha

Bees Airlines jsou rumunským nástupcem ukrajinské nízkonákladové Bees Airline, která musela po začátku ruské invaze na Ukrajinu pozastavit provoz.

Rumunské letecké společnosti Tarom přibude na trase z Bukurešti do Prahy konkurence. Stejnou linku spustí 23. srpna také Bees Airlines. Dopravce plánuje tři lety týdně, a to vždy v úterý, pátek a neděli. Spojení obslouží Airbus A320 pro 180 cestujících.

Kromě Prahy zahájí aerolinka v následujících týdnech pravidelné lety z Bukurešti také do Verony, Tel Avivu, Heraklionu a Karlsruhe. Do Tel Avivu a Karlsruhe hodlá létat rovněž ze Suceavy. Veronu pak chce spojit s moldavským Kišiněvem.

Prodej letenek do všech destinací již odstartoval. Nejlevnější jednosměrné letenky do Prahy bez odbaveného zavazadla stojí asi 70 euro (1785 Kč), s odbaveným zavazadlem 95 euro (2422 Kč).

Bees Airlines jsou rumunským nástupcem ukrajinské nízkonákladové Bees Airline, která musela po začátku ruské invaze na Ukrajinu pozastavit provoz. Od března se letos založená společnost zaměřovala na charterové lety do populárních dovolenkových destinací.

Tagy Bees Airlines Bukurešť letiště praha prg rumunsko
2 komentáře