Mezi Jičínem a Mladou Boleslaví končí další omezení, u Obrubců je hotovo

Opravená silnice I/16 v úseku Obruby - Obrubce. Foto: ŘSDOpravená silnice I/16 v úseku Obruby - Obrubce. Foto: ŘSD

Oprava probíhala od loňského září.

Jen pár dnů po dokončení úprav křižovatky v Řepově otevře zítra Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) další úsek silnice I/16 mezi Mladou Boleslaví a Jičínem, kde bylo několik měsíců trvající omezení.

Jde konkrétně o úsek mezi obcemi Obrubce a Obruby na Mladoboleslavsku, dosud zde je zaveden kyvadlový provoz. Drobné dokončovací práce už dopravu výrazněji ovlivňovat nebudou.

Křižovatka na I/16 u Řepova dostala delší připojovací pruhy. Omezení skončila

Během stavby došlo k výměně asfaltové směsi v obrusné, ložní a podkladní vrstvě celkem 2,355 kilometru dlouhého úseku od začátku obce Obrubce ve směru od Mladé Boleslavi až za křižovatku silnice I/16 s místní komunikací propojující Obruby s Rohatskem.

„Rekonstrukce se dotkla i problémového místa na začátku obce Obrubce, kde docházelo k opakovaným propadům a poruchám komunikace. Tady byla kompletně vyměněna stávající konstrukce vozovky a týkalo se to i podloží v celkové tloušťce 1 metr,“ řekl Jiří Veselý z týmu komunikace ŘSD. Vedle toho došlo k opravě systému odvodnění, vyčištění stávajících propustků a vpustí, doplnění krajnic a obnově vodorovného dopravního značení.

Rekonstrukce byla zahájena loni v září. Do zimní přestávky se podařilo opravit více než polovinu úseku. Od dubna letošního roku pak práce pokračovaly na zbylé části dlouhé cca 740 metrů, v místech od železničního přejezdu až po Obrubce. Zakázku za 40,75 milionu korun získala společnost Silnice Čáslav.

Tagy I/16 Ředitelství silnic a dálnic ŘSD Silnice Čáslav
1 komentář