Měsíc po povodních bude tramvajová síť v Ostravě opět celá v provozu, DPO vrátí spoje do Kyjovic

Tramvaj Škoda ForCity Smart 39T. Foto: DPOTramvaj Škoda ForCity Smart 39T. Foto: DPO

Od pondělí 21. října pojede tramvajová linka č. 5 po své standardní trase.

Více jak měsíc od povodní se v pondělí 21. 10. vrátí tramvaje na poslední dosud zavřený úsek ostravské tramvajové sítě. Provoz tramvajové dopravy v Ostravě tak bude zajištěn v předpovodňové úrovni. Deníku Zdopravy.cz to potvrdila mluvčí Dopravního podniku Ostrava Tereza Šnoblová.

„Od pondělí 21. října pojede tramvajová linka č. 5 po své standardní trase. Zároveň bude ukončen provoz náhradní autobusové dopravy. Dosud jsme opravili trolejové vedení a sanovali jsme svršek tramvajové trati, který byl podemletý vodou. Bylo nutné doplnit kamení na několika úsecích trati. V současné době stále probíhá vyčíslování škod způsobených nedávnými povodněmi na tramvajové trati do Kyjovic,“ uvedla Šnoblová.

Jednokolejná tramvajová trať Ostrava-Poruba – Kyjovice-Budišovice vychází ze smyčky Vřesinská, kde se napojuje na zbytek ostravské tramvajové sítě. Končí na konečné Zátiší v Kyjovicích-Budišovicích. Na trati se nachází deset zastávek, má normální rozchod 1435 mm a je jednou ze čtyř meziměstských tramvajových tratí v Česku. Spolu s tratí Liberec – Jablonec nad Nisou jde o poslední jednokolejnou tramvajovou trať v pravidelném provozu v Česku.

Tagy dopravní podnik ostrava DPO obnovení provozu obnovení provozu tramvajových tratí ostrava povodně záplavy
Žádné komentáře